keskiviikko 19. syyskuuta 2012

6. huivi: Revontuli

Hjertegarnin Kunstgarn 
(75% Wool Superwash, 25% Nylon) 100g=n.420m
pitsipyöröpuikot 4,5mm/100cm
menekki 1 kerä
leveys 160cm, niskasta kärkeen 75cm
8 päivää (su 9. – ma 17.9.)

Pitkään oli tämä ohje jemmassa, odottamassa vain sopivaa lankaa. Tämä oli ensimmäinen suurempi tekeleeni liukuvärjätystä langasta, muutama sukka on kuitenkin tullut tehtyä Novitan raitalangoista.

Yksi kerä ei näyttänyt riittävän ohjeenmukaiseen kokoon, joten hyppäsin riviltä 118 riville 137 (ensimmäinen nurja kerros, joka neulotaan oikein). Ja oikean ratkaisun tein, koska jäljelle jäi lankaa ehkä kahteen kerrokseen. Minulla on kyllä aika löysä käsiala ja käytin paksuja puikkoja, joten ehkä joku saisi yhden kerän riittämään koko huiviin.

Kuvaan en aivan saanut värejä oikein, olisikohan ruskaisempi oikea sana kuvaamaan oikeaa väritystä? Niin hieno huivista tuli, että taitaa jäädä omaan käyttöön! Sattuu nimittäin sopimaan niin hyvin harmaaseen, suht kiiltävään talvitakkiini nuo sävyt.

Tutkiessani ohjetta alussa tarkemmin, en ensin millään meinannut älytä, mitä tarkoittaa "silmukoiden välisestä langasta etukautta neuloen ja takakautta neuloen". Eikö "neuloen" ole yleistermi, siis joko oikein tai nurin? Kyllä minä sitten jonkun logiikan keksin, mutta en ole varma ymmärsinkö sittenkään oikein. Isompia reikiä ei ainakaan syntynyt, ja ihan siistiltä lopputulos näyttää. Ja oikein mukavaa oli neulominen, taidanpa tehdä heti perään toisen!


Edit.
Aloitin sen seuraavan revontulen, ja tutustuin ohjeeseen uudestaan. Ja olihan siellä ystävällisesti linkki kuvalliseen ohjeeseen... Taisinpa olla ensimmäisellä kerralla aivan liian kärsimätön, kun en jaksanut avata ensin konetta ja tarkistaa ohjetta, kun oli jo pakko saada aloittaa työ. Mutta nytpä tarkistin, ja olin onneksi ekallakin kerralla tehnyt lisäykset oikein. Hyvä minä!Edit. 16.12.

Huivi vihdoin pingotettu.

2 kommenttia:

  1. Ihastellut pitkään muiden blogeissa revontuli-huivia, ja nyt on puikoillaomakin.Taitaa vaan tulla aika iso, kun päätin käyttää siihen kokonaisen ison vyyhden... No,voihan sitäsitten käyttää vaikka shaalina...?? ;o)

    VastaaPoista
  2. Mikäs sen ihanempaa kuin huivi johon oikeasti voi kääriytyä! Eikä huiveja koskaan ole liikaa, teet sitten toisen vähän pienemmän ;) Ja revontuli-huivia oli ilo neuloa!

    VastaaPoista