sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Virkkuutöitä!

Tällaistapa täällä. Oli pakko käydä eilen lankaostoksilla, kun iski mieletön virkkaushimo! Se onkin sen verran epätavallinen himo, että langat oli saatava heti, ettei fiilis katoaisi yhtä nopeasti kuin tulikin. Jonkin aikaa sitten ihailin jonkun bloggaajan pannulappuja, ja otin ohjeen talteen. Sehän se kummitteli mielessä.

Kaupasta sattui löytymään oikein ärtsynpunaista ja valkoista tekolankaa (100% akryyliä), jonka päätin riittävän tällaiseen kokeiluun. Onkohan sen niin väliä pannulapuissa, onko lanka villaa vai tekoa? Kestääkö muovi sulamatta? No, koristeeksihan nämä varmaan tulevatkin.

Ohjeen mukaan neliöitä tehdään yhteen pannulappuun kaksi, jotka sitten yhdistetään. Tein ne katkaisematta lankaa välillä, yhden ketjusilmukan taisin väliin tehdä. Siitä ne nätisti kääntyvät yhdeksi neliöksi. Valkoisella langalla teen reunan ja koristeen, tulee ihanan jouluiset! 

Niin mukavaa touhua oli tuo virkkaaminen, että illalla sain jo toista pannulappua aloitettua. Tuo bambukoukku ei vain ole mitenkään erityisen käteenistuva, joten aika pian sain laittaa peukaloon laastaria tueksi... Mutta muuten oikein sopivaa televisio-käsityötä!

Samalla kauppareissulla tarttui mukaan langat kahteen huiviin. En ole aiemmin tehnyt mitään liukuvärjätystä langasta, joten onkin jännittävää nähdä, millaiset huivit näistä tulee. Revontulta ajattelin ainakin ensiksi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti