maanantai 1. lokakuuta 2012

8. huivi: ihmetekele...

Dream Stripes (mukaillen!)
Hjertegarnin Vidal Alpaca
(100% baby alpakka) 50g=n.127m
pitsipyöröpuikot 4,5mm/100cm
menekki: valkoista melkein 2 kerää, oranssia 1 kerä
leveys - cm, niskasta kärkeen - cm (lisään mitat pingotuksen jälkeen)
  3 päivää (la 29.9 - ma 1.10.)
 
Voi voi, aina ei kai voi onnistua. Tätä huivia ei kai voi sanoa Dream Stripeksi, kun en osannut lukea ohjetta oikein. Muotokin kertoo jo kaiken... Oli vain niin kova hinku saada aloittaa jokin raitatekele, etten malttanut harkita ennen aloitusta.
 
Lanka on paljon paksumpaa kuin ohjeessa, joten aloin soveltaa heti. Jossain välissä sitten tajusin, että olisi pitänyt tehdä lisäykset myös nurjilla kerroksilla, ja sehän sitten aiheutti ongelmia pitsikuvion kanssa. Sunnuntaina taisin tehdä ja purkaa pitsin neljään otteeseen, eli hermo oli mennä pariin kertaan...

Tänään jaksoin tsempata ja sain kuin sainkin pitsin kohilleen. Ärsyttävästi vain tuo kärki jäi kummalliseksi, eikä huivin muotokaan ole mikään valio - ainakaan vielä näin pingottamatta. Olen aina ihmetellyt toisten taitoa "soveltaa mennessään", enkä vieläkään oikein ymmärrä sitä, niin paljon harmaita hiuksia ehdin saada pitsin aikana!

Eli voi olla, etten kehtaa tätä luovuttaa eteenpäin! Mieli saattaa kuitenkin muuttua pingottamisen jälkeen, eli listaan huivin silti projektiini. Ja kun jouluun on vielä niin runsaasti aikaa, saatanpa ehtiä tekemään useammankin kuin vain yksitoista huivia aattoon mennessä.

Parempi onni ensi kerralla!

jk. Eilen paistoin ja söin syksyn ensimmäiset joulutortut! Harmitti vain kun en löytänyt Sitä Oikeaa torttutaikinaa (jonka merkkiä en ikinä muista, mutta tunnistan paketista). Maistuivat silti joululta, ja ennen kaikkea se tuoksu lämmitti sydäntä koko illan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti