maanantai 8. lokakuuta 2012

Onni on...

Onni on itsetehdyt lapaset! Toinen pari Neidonkyyneleitä valmistui tänään.

Lankana tällä kertaa - minulle ensimmäistä kertaa - Gjestalin Janne kirkkaanpunaisena. Lanka oli paljon liukkaampaa kuin tuttu seiskaveikka ja jonkin verran ohuempaakin, joten neuloin kolmosilla ja 44 silmukalla 40:n sijaan. Näihin lapasiin piti tehdä yksi mallikerta enemmän kuin ensimmäisiin, mutta ovat silti saman kokoiset... Jännä yhtälö!

Haaveilin pitkään joulunpunaisista lapasista, ja varta vasten kävinkin lankaostoksilla. Kotona sitten muistin, että viikon vanha olkalaukkuni on karkkimaisen viininpunainen, eikä se oikeastaan sallisi kaverikseen vääränpunaisia lapasia! Voi mikä harmitus! 

Mutta: on siis pakko tehdä uudet ;) Ja kun olen tässä syksyn aikana kerännyt rohkeutta kokeilla kirjoneuletta ensimmäistä kertaa, niin uskalsin tulostaa tämän ohjeen ja aloittaa. Ehkäpä uusi laukkuni tykästyy harmaisiin lapasiin punaisella kuviolla...


Neulominen on ihanaa! Näiden kahden kirjoneulerivin jälkeen en voi kuin ihmetellä, miksi en ole kokeillut aiemmin. Saas nähä kuin likan loppujen lopuksi käy!

2 kommenttia:

 1. Kauniit jouluiset lapaset!!
  Itseltäni lapasten teko ei oikein luonnistu, jostain syystä tuntuu ihan ylenpalttisen hankalalta. Harjoittelun puutetta vai huonoja koulukässymuistoja?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Paula!

  Muistaakseni minä en ole ala-asteen jälkeen kutonut kuin yhdet lapaset noin kymmenen vuotta sitten, nyt on sitten jo kohta kolmet valmistuneet pikapikaa! Miksi lie näin, kun kuitenkin villasukkia on tullut tehtyä jo sen kymmenen vuotta suht tasaiseen tahtiin...

  Ja lapasethan on paremmin esillä kuin sukat, saa ihastella joka kerta ulkoillessa! :)

  VastaaPoista