lauantai 28. heinäkuuta 2012

Inspiraatiota etsimässä

Äsken sain sentään kaksi vyyhtiä kerittyä, mutta muuten on ollut motivaatio kadoksissa. Mikään ohje ei juuri nyt puhuttele, mutta toivottavasti syyhytys kasvaa kohta niin voimakkaaksi, että on aloitettava edes jotain. Taitaa olla helteen vika... En ole kesäihminen! Olen suomalainen, jolle ideaalilämpötila on 14 astetta =)

maanantai 23. heinäkuuta 2012

2. huivi: Tulppaani

Häiritsevän epätarkka kuva taas, mutta sitäkin upeampi kohde
BC Garn Babyalpaca, oranssi (100g=500m)
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm 
menekki noin 2/3 osaa vyyhdistä
leveys 152cm, niskasta kärkeen 63cm
5 päivää (la 14.-ke 18.7.) 

tä huivia oli ilo tikutella! Taidanpa tehdä syksyn aikana toisen samanlaisen vaikkapa vähän paksummasta langasta. Miellyttää erityisesti omaa silmääni, minä kun tykkään selkeistä kuvioista. 

Seuraavaksi täytyy keriä neljä vyyhtiä ja päättää kolmannen huivin materiaali ja ohje. Eli saattaa mennä tovi ( = minun murteellani pitkähkömpi aika...). (:

1. huivi: Lumi

Ensimmäinen, epätarkka kuva, mutta ah niin ihana huivi!
Lumi
BC Garn Babyalpaca, oranssi (100g=500m)
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm 
menekki noin 2/3 osaa vyyhdistä
leveys 140cm, niskasta kärkeen 69cm
5 päivää (su 8.- to 12.7.)

Nyt on huivit saatu pingotettua ja pääteltyä! Olin viikonlopun poissa kotoa, joten pingotin huivit sijauspatjaan, jossa ne saivat olla rauhassa useamman vuorokauden. Kyllä vain neulos muuttuu huimasti, kun sen kastelee ja saattaa muotoonsa! Täytyy siis seuraavankin kerran tehdä pingotus ajan kanssa...

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Milloin saan aloittaa seuraavan?

Toinen huivi on valmis! Olikin todella mukava tikuteltava, tuli katsottua/kuunneltua telkkaria samalla melkein koko ajan. Nyt vasta huomasin, että babyalpakasta lähtee ihan kiitettävästi haituvia: musta t-paita ei ollutkaan musta enää kohta... Mutta kaunis huivista tuli, ehkä jopa kauniimpi kuin ensimmäisestä. Täytyy vain vielä pingottaa kumpikin!

Vielä ei ihana kerä luhistunut, vaikka kokonainen huivi sieltä sisältä tuli:

Valmis huivimytty ja ontto lankakerä

Enpä taida tästä lähin enää keriä lankaa muulla tavoin, vaikka nyt onkin hankalaa arvioida ilman vaakaa, kuinka paljon lankaa on jäljellä. Jostain kun sellaisen vaa´an saisi!

Seuraavan huivin voin aloittaa vasta, kun posti kolkuttaa ovelle, joten täytyy tehdä jotain muuta. Lähden myös viikonlopuksi sukuloimaan, joten sattuneesta syystä en voi neuloa lahjahuiveja... Harmi, mutta onhan tuota aikaa vielä!  Täytyy varata paljon seiskaveikkaa mukaan, niin tylsyys ei pääse iskemään ;)

Muistilappu: oranssi Babyalpakka, pitsipyöröt 4mm/100cm, la 14.-ke 18.7.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Toinen huivi

Miten onkin niin vaikeaa päättää, mitä aloittaa seuraavaksi! Mikään jo ostettu lanka ei ensin puhuttele ollenkaan, ohjeita löytyy koko ajan uusia ja on melkein mahdotonta yhdistää lanka ja ohje. Mutta kunhan lankojaan hypistelee ja ideoita pyörittelee päässään tarpeeksi kauan, ei voi vastustaa kiusausta: jotain on neulottava ja heti!

Ostin pari vuotta sitten kaksi vyyhtiä oranssia babyalpakkaa, ja toisen olinkin silloin jo kokeilumielessä kerinyt vessapaperirullan ympärille. Vasta tällä viikolla siitä tuli huivi, ja tänään aloitin uuden huivin toisesta vyyhdistä. Innostuin kokeilemaan, miten saisin langan kulkemaan kerän sisältä, ja yllättävän helpostihan se onnistui.

Hämärä aloitus
Missähän vaiheessa kerä sitten luhistuu, kun sisuksista häviää lankaa koko ajan...

Ohjeeksi valikoitui Ulla-neulelehden Tulppaani. Taitaakin mennä pari päivää taas neuloessa, joten ensimmäisen huivin pingottaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. En osaa päättää, missä huivi saisi olla rauhassa kuivumassa nuppineuloineen...

torstai 12. heinäkuuta 2012

Valmis!

Nyt on ensimmäinen päätelty! Pingottaminen taitaa kyllä jäädä viikonloppuun, ja kokeilen sitten valokuvaamistakin.

Muistilappu: oranssi Babyalpakka, pyöröpuikot 4mm/100cm, su 8.- to 12.7.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ensimmäinen huivi

Neuloin pari vuotta sitten ensimmäisen pitsihuivini ja se onkin edelleen kovassa käytössä. Tuo hyväksihavaittu ohje kummitteli edelleen mielessä, kun suunnittelin aloittavani uutta huivia. Lanka on tosin täysin erilainen: ensimmäisen tein Silkbloom Finosta ja tämän uuden BC Garnin babyalpakasta. En ole koskaan neulonut näin ohutta lankaa, ja jännityksellä odotankin, tuleeko huivista kuinka reikäinen!

Epämääräinen mytty ja hienosti toiminut kerä
Ja näin on onnistuneesti liitetty ensimmäinen kuva ensimmäiseen blogiini :) Hyvä minä!

Vielä muutaman kaavion verran neulottavaa, ja sitten pääsen taas kokeilemaan ihanaa pingottamista. Jospa nyt uskoisin kokeneempien neuvoja ja tekisin sen ihan ajan kanssa...

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Alku aina hankalaa

Aikas hankalalta on tuntunut tämä blogin muokkaus, en meinaa löytää haluamiani asetuksia... Vahingossa satun oikealle kohdalle, mutta kun haluaisinkin muuttaa jotain, en löydäkään takaisin oikeaan paikkaan! Vielä on niin vierasta kaikki sanasto ynnä muu.

Ensimmäinen huivi on jo tulollansa, aloitin sen sunnuntaina, ja tässä nettimaailman  ihmettelyn lomassa se on ehtinyt jo yli puoleen väliin. Kuinkahan sitten onnistuu valokuvaaminen saati kuvien siirtäminen tänne blogiin...

Kyllä tämä tästä muotoutuu - niin huivi kuin blogikin!

Projektin aloitus

Iiks, onpas tämä jännittävää! Monta vuotta on mennyt ihastellessa toisten blogeja, mutta vasta nyt rohkaistuin perustamaan oman. Aion neuloa yksitoista pitsihuivia syksyn aikana ja antaa ne joululahjaksi lähisukuni naisille. Muutaman huivin olen joskus tehnyt, ja liian moni on jäänyt ajatuksen asteelle, joten niinpä päätin nyt yhdistää joululahjaideoinnin ja käsillätekemisen bloginpitoon. Saas nähä kuin likan käy! Enpä osaa vielä sanoa, kuinka usein blogia tulee päivitettyä, mutta jospa edes harvakseltaan...

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektini etenemistä!