tiistai 28. elokuuta 2012

Joulumieltä...

Tiimarista oli pakko ostaa tuo kranssi. Valkoisena olin sitä jo ihaillut aiemmin, mutta nyt tuo ainoa kaunis harmaasävyinen pääsi kotiin asti. Ovikoristeeksi sen aion tuunata, pitää vain ideoita haudutella mielessä.


Kranssi on halkaisijaltaan noin 23cm, juuri sopivan siro oveeni. Asun vanhassa kerrostalossa, ja täällä on jo asukkailla monenmoista koristelua, joten voin melko huoletta tehdä haluamani koristukset. Ehkä huopaa, tai sittenkin kuusenoksia (muovisia) tai ehkä vain punainen peltisydän, jonka nappasin alesta viime joulun jälkeen... Tais jospa kutoisinkin pikkuruiset punaiset tumput tai villasukat kranssin keskelle killumaan!  

Paljon on ideoita, mutta onneksi on vielä aikaakin - eihän kranssia nyt ihan heti kehtaisikaan oveen laittaa!

keskiviikko 15. elokuuta 2012

5. huivi: Lumi

Pingottamaton Lumi epämääräisen tyynykasan päällä
 Lumi
Silkbloom Extra Fino, (vaalean)sininen (50g=300m)
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm
menekki 50g plus yksi metri
leveys - cm, niskasta kärkeen - cm (lisään mitat pingotuksen jälkeen)
4 päivää (su 12. – ke 15.8.)

Olisin ostanut tästä langasta sitä paksumpaa ja minulle tutumpaa versiota, mutta juuri tilaushetkellä myytiin eioota. Yhtä ihana neulottava oli silti tämä ohuempikin!

Tein huivin muuten ohjeen mukaan, mutta koska lanka näytti loppuvan, jätin neulomatta kerrokset 122 ja 123. Eli päätelin heti viimeisen pitsikerroksen jälkeen. Ja silti lanka loppui kesken! Piti ottaa tuo puuttuva metri toisesta kerästä.

Ohje on hyväksi havaittu, huivi kietoutuu mukavasti kaulalle.


Edit. 14.12.

4. huivi: Kuura

Pingottamaton Kuura
Hjertegarn Alpaca Silk, luonnonvalkoinen (50g=167m)
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm
2 ja 1/4 kerää
leveys 185cm, niskasta kärkeen 82cm
4 päivää (ke 8.- la 11.8.)

Silmääni miellyttävät suorat linjat ja selkeät kuviot, joten Kuura-huivi oli pakko saada puikoille. Langaksi valikoitui edellisiä lankoja paksumpi alpakka-merino-silkkilanka ja huivi onkin ihanan paksu ja pehmoinen. Olisikohan tämä tarkoitettu mummoni hartioita lämmittämään?

Pehmeä ja lämmin Kuura
Ohje oli selkeä, olympialaisia seuratessa kaikki ainaoikeinkerrokset tuli tikuteltua nopeasti. Lopussa ne kerrokset tuntuivat kyllä jatkuvan loputtomiin. Mutta kaunis on huivi, ja ehkäpä teen toisenkin!

(Pingottaminen taitaa siirtyä joulukuulle...)



Edit. 12.12.

Huivi vihdoin pingotettu!

 

3. huivi: Kiri

Pingottamaton Kiri

BC Garn Babyalpakka, luonnonvalkoinen (100g=500m)
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm
menekki jonkun verran alle 100g
leveys 159 cm, niskasta kärkeen 80 cm
4 päivää (su 5. – ke 8.8.)

Tämä oli ensimmäinen työ, jonka tein englanninkielisestä ohjeesta. Ihan turhaan jännitin, koska sanat sain suomennettua nopeasti nettisanaston avulla. Kunhan periaatteet tajuaa, kolmiohuivin neulominen on mukavan yksinkertaista!

Neuleblogeja olen ehtinyt parissa vuodessa selata aika paljon, joten on mahdotonta enää muistaa, mitä kautta minkäkin ohjeen olen löytänyt. Omalle koneelle kirjanmerkkeihin on eksynyt huivi jos toinenkin... Kiriä muistan ihailleeni useassa eri blogissa.

Pingottamatonkin Kiri on jo aika iso


Tein ohjeen kakkoskaaviota kymmenen toistoa, kun ajattelin, ettei 100g riitä enempään. Lankaa kuitenkin jäi aikalailla, joten olisi ehkä kannattanut ottaa riski tehdä vielä yksi toisto. Menekin arvioiminen vain ei todellakaan ole lempipuuhaani!

Mutta ohje oli helppo, sellainen peruskuvio, joten enköhän tee vielä toisen samanmoisen. Kaunis keveä huivi, jonka kehtaa antaa lahjaksi!


Edit. 13.12.

Vihdoin viimeistelty!


Silkkilankaa lisää, kiitos!

Viides huivi on päätelty. Yksi kerä ei hiisi vieköön riittänyt, 1/3 päättelykerroksesta vaati uutta lankaa, vaikka jätin kaksi ohjeenmukaista viimeistä kerrosta tekemättä. Tuli kuitenkin ihanan kevyt ja herkkä huivi!

Sininen Lumi
Nyt kun vain löytäisin innon pingotukseen, kolme huvia odottaa viimeistelyä. Mutta toisaalta, miten sitten säilytän valmiit huivit? Kaksi ensimmäistähän ovat olleet jo pitkään valmiit, ja kun olen vain taitellut ne tuolinselkämykselle, niihin on tullut vekkejä. Ehkä onkin parempi tehdä pingotus myöhemmin - ihana tekosyy laiskalle :)
 

maanantai 13. elokuuta 2012

Viides puikoilla

Kädet kaipasivat eilen illalla jotain tekemistä, joten oli pakko aloittaa uusi huivi. Hetken piti miettiä millä ohjeella, mutta kun en jaksanut opetella uutta kuviota, niin päätin tehdä taas Lumi-huivin. Lanka oli helppo valita, sininen Silkbloom Extra Fino kun oli ainoa valmiiksi keritty...

Mitenkähän käy neulomisinnon, kun olympialaiset päättyivät? Oli niin mukavaa kuunnella selostajien juttuja ja jännittää mukana. Huivit valmistuivat pikavauhtia - taisi jännitys siirtyä suoraan puikkoihin =)

lauantai 11. elokuuta 2012

Neljäs on päätelty

Hiphei, Kuura on pois puikoilta! Onneksi ostin kolme kerää (á 50g), olisi nimittäin harmittanut vietävästi, jos olisi pitänyt jättää huivi odottamaan viittä viimeistä kerrosta. Menekki oli siis hieman yli kaksi kerää. 

Pingottamaton Kuura

Yleensä en neulo useampaa projektia yhtä aikaa, mutta nyt yllätin itseni: aloitin junasukat. Näitä olen neulonut varmaankin kohta kahdetkymmenet parit, erittäin tuttu ohje siis. Huivia tehdessäni kaipasin jotain kevyempää ja yksinkertaisempaa välipalaksi, joten etsin kätköistäni sinistä vauvalankaa. Eka sukka onkin jo vain kärkikavennusta vaille valmis. Ja miten ihanalta kaksjapuoloset puikot tuntuvatkaan nelosten jälkeen! Olen myös huomannut, ettei junasukkia koskaan ole varastossa liikaa, joten niitä tulee tehtyä aina, kun tulee fiilis, että jotain tarttis tehdä :)

Seuraava huivilanka odottaa jo valmiiksi kerittynä, sininen Silkbloom Extra Fino. Babyalpakkaa taitaa löytyä violetti vyyhti, odottaa siis kerimistä. Täytyy siis etsiä uusia huiviohjeita!

keskiviikko 8. elokuuta 2012

I´m on fire!

Ostinpa tänään langat uuteen huiviin! Olisihan tuolta omastakin laatikosta löytynyt vaikka mitä, mutta kun jaksoin kävellä uuteen Lankamaailmaan, niin pitihän sieltä jotain ostaa. Olen tykästynyt Silkbloom Finoon, mutta kun en vielä saanut aikaiseksi tilata sitä netistä, niin kaupasta lähti matkaan kolme kerää uutta tuttavuutta: Hjertegarnin Alpaca Silkkiä (60% alpakkaa, 30% merinoa ja 10% silkkiä).

Hetipä oli kokeiltava, miten lanka käyttäytyy. Arkistoistani löysin Kuura-huivin ohjeen, ja tämän verran olen jo saanut aikaiseksi:

Neljäs aloitus

Lanka tuntuu ihanalta, mikä vaikutus onkaan pienellä määrällä silkkiä! Värivaihtoehtojakin taisi olla ihan mukavasti, joten taidanpa tehdä muutaman muunkin huivin tästä langasta...

Valmis!

Ihanaa olla innostunut! Kolmas huivi valmistui todella nopeasti, oli ilo tikutella olympialaisia katsellessa.

Luonnonvalkoinen Kiri-huivi

Tein kakkoskaaviota kymmenen kertaa, koska en uskonut langan riittävän enempään: väärässäpä olin. Ärsyttävä "keränkuori" jäi jäljelle, mitähän siitä enää saa tehtyä... Olisi siitä varmasti vielä yhdestoista kuvio tullut. Täytyy varmaan etsiä jokin jämälankahuiviohje, jotta saan käytettyä nämä kolme ensimmäistä keränloppua jotenkin järkevästi.

Ja eikun pingotuspuuhiin ja uutta huivia puikoille!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kolmas huivi

Innostuin sittenkin!!

Kolmas huivi on nyt todellakin aloitettu, ohjeeksi valikoitui ihastuttava ja varmasti monelle tuttu Kiri, johon olen törmännyt todella monesti blogeissa seikkaillessani. Jossain vaiheessa nappasin ohjeen muistiin, mutta mitä kautta, sitä en enää muista.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun luen ohjetta englanniksi, ja se saattoikin olla syy, miksi piti odottaa näin kauan. Kunhan unohdin ennakkoluuloni, huomasin että kuviohan on ihanan yksinkertainen ja ohje perusteellinen!

Aloitus
Tämän verran tikuttelin BBC:n Olympiaseikkailua katsellessani. Lankana jälleen kerran Babyalpakkaa, nyt luonnonvalkoisena. 

Nyt vain asetun odottamaan Neiti Marple -elokuvaa, jonka aikana on aina pakko neuloa jotain! Kuka voikaan vastustaa sitä musiikkia ja brittienglantia?!

Huopasydämiä

Enpä ole saanut aloitettua uutta huivia, sen sijaan täällä on valmistunut tällaisia:

Joulusydämet à la elokuu

Joulufiiliksissä, kyllä vain. No onkos se ihmekään, kun joululahjojenteonkin aloitin jo heinäkuussa... Lähden jouluviettoon pohjoiseen, ja haluan ottaa mukaan helpostikuljetettavia, rikkoutumattomia koristeita. Tällaiset syntyivät ensin, ja jotain paperihässäkkää on vielä suunnitteilla! 

Mallisydämen piirsin vapaalla kädellä paperille (koko noin 10x10cm) ja sen mukaan leikkasin huovasta palat. Ihastelin kauan sitten siskoni kauniita ja tasaisia pykäpistoja, joten halusin itsekin kokeilla niitä. Koristelu on vielä vaiheessa. Jonkinlaisen kiinnityssysteemin nämä myös vielä tarvitsevat, mutten ole päättänyt, haluanko ne kuuseen vai seinälle tai jopa kattoon... Kattoo sitten.

Itseäni ei ihmetytä ollenkaan, että kaikki muu tuntuu nyt kivemmalta tekemiseltä kuin tuo huivien suunnittelu. Ainahan minä alisuoritan: kun en edes yritä, en voi epäonnistua. Siksi yllätin itsenikin, kun perustin tämän blogin... Täällähän epäonnistun julkisesti! Mutta jospa tämä saisi minuun vähän taistelutahtoa. 

Nytpä oikeastaan voisinkin hieman tutkailla noita huiviohjeita... =)