torstai 14. helmikuuta 2013

Kerät järjestykseen

Innostuinpas tuossa männä viikolla käymään lankavarastoni läpi. 

Olen yrittänyt pitää kaikki kerät samassa paikassa, kahdessa isossa kannellisessa muovilaatikossa, mutta jotenkin kummallisasti löysin muutamia epämääräisiä muovipusseja ja paperikasseja muun muassa vaatekaapista työpöydän alta...

Heitin kaikki turhat - irralliset ja yksinäiset - vyötteet roskiin, erottelin ohuet sukkalangat paksuista, hyvästelin kylmästi erinäiset pienet virkatut kukkayritelmät ja laitoin yhteen muovipussiin jämäkerät ja toiseen hukkapätkät. Olikin vaikeaa aluksi ratkaista, milloin langanpätkä on liian lyhyt mihinkään käyttöön - alle puolimetriset taisin lopulta raaskia heittää pois.

Lankapiiloista paljastui myös muutamat keskeneräiset pikkuneulomukset.


Isoista lapasista toiset olivat vain päättelyä vaille valmiit, toisiin tein peukalot. En edes muista, milloin aloitin nämä peruslapaset, mutta useampi vuosi siitä on. Hieman tylsät ne ovat ilman mitään koristuksia, joten jäänevät vielä odottamaan inspitaatiota. Jos vaikka kirjoisi kämmenselkään koukeroita? Lanka on Novitaa, täysmuovia - nyt en millään saa päähäni sitä nimeä. Niin, kun heitin ne "turhat" vyötteet roskiin... Kuinka lie lämmittävät käsiä, mutta mukavasti kiiltelevät.

Pikkulapasista toinen odotteli paria yli vuoden. Ja opinpa taas uudestaan, että parempi olisi tehdä pari heti: samalla silmukkaluvulla sain uudesta tumpusta leveämmän! Kelpanevat silti äidin varalapaslaatikkoon, kuten oli vuosi sitten puhetta? :) Kämmenosan pituus on noin 13cm ja lanka seiskaveikkaa.

Vaaleanpunaiset junasukat olin aloittanut kesällä, ja tein niille myös jo perinteeksi muodostuneet tumput omalla ohjeella. Tällaisia settejä olen tehnyt kohta varmaan kahdetkymmenet, ja niin mukava niitä on tikutella, että tein keltaisen setin Novitan woolista heti perään. Pinkit tein Lankamaailman kaupanpäälliskerästä (Svarta fårets baby) ja kummassakin setissä silmukoita oli ohjeesta poiketen 8 per puikko. Pikkuruisia jalkoja jäävät odottamaan.

Nyt on langat kurissa ja järjestyksessä, eikä mikään pikkutyö kesken. Ainoastaan vironvillainen revontuli odottaa tekijäänsä, mutta saapa vielä odottaa hetken. Mitähän sitä aloittaisi seuraavaksi?


Edit to 21.2. 
Pirta! Nyt sen muistin, se lapasten lanka oli Novitan Pirtaa! Mitä lie historiallista, kun en enää löytänyt Novitan sivuilta mainintaa, mutta kuitenkin ihan perusruokakaupasta ostettuja keriä muutaman vuoden takaa. Näin toimii muistini, hitaasti mutta hitaasti ;)

1 kommentti:

  1. Varasukat ja -lapaset löytävät aina käyttäjänsä, tänne vaan ;)

    Mammade

    VastaaPoista