keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kirjoneulelapaset


Novita Nalle luonnonvalkoinen ja tummanharmaa
sukkapuikot 2,5 ja 3
ohjeesta poiketen peukalokiila ja kärjessä muutama ylimääräinen kerros
unohdin punnita, ei tietoa menekistä...
  
Mattojen virkkaamisen jälkeen taisin tehdä yhden junasukkasetin, mutta sitten innostus lopahti. Ei kiinnostanut huivit tai vauvanmyssyt, ei korien virkkaaminen. Pyörittelin peukaloita.

Viikonloppuna se sitten iski: kaksi siskoani olivat tulossa seuraavalla viikolla yökylään, ja toinen heistä oli jo vuodenvaihteen tienoilla "tilannut" minulta Kiemuralapaset. Lapaset valmistuivat pikapikaa kahdessa päivässä!

Olimme silloin vain selanneet netin ihmeellistä maailmaa (kuukkelin kuvahakua) ja olin klikannut ohjeen kirjanmerkkeihin. Olen aika huono neulomaan pakosta, eli siis aloittamaan mitään kun se ei kiinnosta tarpeeksi. Tässä tapauksessa kai vastustusta aiheutti pieni ohjeen muokkaaminen: peukalokiila kirjoneuleena. Kuinka monta silmukkaa, mistä kohtaa aloitan? Ja se ikuinen ongelma, kun saajan käsi on erikokoinen kuin minulla: mihin tulee peukalo, kuinka pitkä, ja milloin aloitan kärkikavennukset.


Muokkasin kuviota yhden rivin verran, tuo kärjen pallukka sai yhden silmukan lisää varteensa. Aloitin myös kavennukset hieman myöhemmin. Näin sain tumput sopimaan suht täydellisesti siskolleni - harmi vaan että kyseinen siskon ei ollut se tilauksentekijä! Kuvassa lapaset ihanan käsimallin, sen väärän siskon käsissä. No, onneksi lapaset kuitenkin kelpasivat oikealle siskolle, sai näin palkinnon selviytymisestään rankasta viikosta :)

Tulkaahan siskot kylään uudestaankin, oli oikein mukavaa kun kävitte!


jk. Peukaloista sain harmaita hiuksia, kirjoneule ei luonnistunut ollenkaan. Onnistuin myös purkamaan turhan pitkälle... Opinpahan, ettei kirjoneuleen korjaaminen ole kauhean mukavaa hommaa! Siksi päädyin yksinkertaiseen neulokseen. Toiset tykkäsi lopputuloksesta, toiset ei :)

2 kommenttia: