keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Juhlan kunniaksi

Oon 1-vuotias, 
oppimaan innokas, 
sain nimen hauskimman 
- Joululahjaprojekti.

Osasitko laulaa? ;) Lastenohjelma Kaapon ihana tunnarihan se, blogini syntymäpäivän kunniaksi. Tuo viimeinen rivi lauletaan sitten matalalta ja nopeasti... Kyllä sen hyvän bloginimen vielä joskus keksin...

Tänään ei ole valmistunut mitään, mutta aiemmin kylläkin.



Iltatähti
neulottu pitsiliina
Vanha Neoviuksen malli (Novita talvi 2008)
Gjestal Maxi, 100% merseroitu puuvilla (100g=650g)
sukkapuikot ja pyöröpuikot (60cm) 2,0
virkkuukoukku 1,5
halkaisija 48cm 
menekki 40g

Alku oli pikku liinoihin verrattuna sata kertaa hankalampi. Tuo keskustan ihana kukka oli yllättävän monimutkainen, ja kaikenlaisia kierteisiä lisäyksiä tuli ihmeellisiin paikkoihin. Löysän käsialani takia sitten pudottelin silmukoita useampaan kertaan, ja niiden poimiminen oli mahdotonta. Hermot oli mennä moneen kertaan, ja tämän nyt valmiin liinan aloitus taisi olla se kymmenes... Onneksi lopputulos miellyttää silmää!


Vielä en sentään jätä näitä joululiinoja esiin, jaksan ehkä odottaa muutaman kuukauden ;)

Eilen valmistui pikapikaa pino lasinalusia, jotka pääsivät tänään jo uuteen kotiin.


Useampaan otteeseen tässä lähiaikoina eksyin ihanaan Prinsessajuttu-blogiin. Sieltä bongasin helpon ohjeen näitä lasinalusia varten, ja koko illan innoissani jaksoin posottaa menemään. Sormet ja ranteet saivat kyytiä! 

Lankana ihan perus puuvilla ja koukkuna 3. Yhteen aluseen taisi mennä noin 10g.


Hurjaa, että kokonainen vuosi on mennyt siitä, kun aloitin huivien ja pipojen tekemisen sukulaisilleni joululahjoiksi. Ja uusi joulu se vain lähestyy koko ajan! Tänä syksynä en sitten voikaan esitellä mahdollisia itsetekemiäni lahjoja täällä blogissa, sillä niin moni perheenjäsen jo tietää tästä. Mitähän tulevaisuus tuo tullessaan? Täytyy ehkä neuloa vain itselleni ;)