tiistai 20. elokuuta 2013

Syksyn projektit

Hups, on jo elokuu. Ja jo näin pitkällä. Kohtahan on enää neljä kuukautta jouluun!

Blogi on hengissä edelleen, vaikka onkin viettänyt hiljaiseloa. Kesän aikana olen mm. virkannut ja ihastellut lankoja, suunnitellut tulevaa. Blogin kohtaloakin pohdin. En oikein osaa päättää, onko tämä käsityö- vai joulublogi. Vuosi sitten aloittaessani minun oli helppo raportoida lahjaprojektin etenemisestä, mutta nyt sellainen suurempi linja puuttuu. Toisaalta, ehkä se ei haittaa :)

Keksin kuitenkin yhdenlaisen isomman projektin: listaan tähän ne työt, jotka nyt ovat vain viimeistelyä vaille valmiit tai jotka odottavat ajatuksen selkiintymistä. Ehkä tämä helpottaa minua tarttumaan edes johonkin työhön ja innostaa taas bloggaamaan!

Kaikenlaisista välipalaneulomuksistakin tulee varmasti sitten postailtua, mutta tässä kuitenkin tämän hetken työt - tämän syksyn projektini:

*

  
1. Isoäidinneliötorkkupeitto

Tästä projektista en voi ottaa kaikkea kunniaa itselleni. Kaikki neliöt ovat tulleet äitini kätten kautta. Hän innostui hyödyntämään koko perheen seiskaveikkaiset jämälangat, ja minä lupasin sitten hoitaa viimeistelyn - jo viime jouluna... Nyt voisin viimeinkin tarttua toimeen. Eilen innostuin siivoamaan, joten kehtasin levitellä palaset puhtaalle lattialle. Tuosta en niitä enää kerää pois, vaan yhdistely alkakoon!

Ensin haluaisin kyllä teiltä neuvoja ja mielipiteitä.

Haittaako, että palaset eivät ole aivan saman kokoisia? Pitäisikö minun suurentaa pienimpiä, vai riittääkö sekoittelu? Silmukoita on kaikissa saman verran.

*


2. Ristipistotaulu

Tämän aloitin melko tarkkaan vuosi sitten. Haluaisin saada sen valmiiksi jouluun mennessä - tämän vuoden jouluun ;)

*


3. Pellavahuivi

Tämän ei pitäisi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa: muuten valmis huivi, joka odottaa vain viimeistelyä eli pingotusta.

*


 4. Patalappujen koristelu

Kesän aikana innostuin virkkaamisesta. Patalappuja ja lasinalusia syntyi kuin sieniä sateella. Innostus oli niin hurja, etten jaksanut ohjetta lukea kunnolla - olinhan tehnyt samanlaisia jo viime syksynä. Niin... Ensimmäisistä yhdeksästä lapusta puuttuu koristelun kannalta aika oleelliset reiät. Yläkuvassa oikealla muistin mukaan tehdyt ja vasemmalla ohjeenmukaiset. Nih.

Koristelukokeilut siis jatkuu, tässä ensimmäinen viritelmä:



Yllä jämälankalasinalusia.

*


5. Pitsihuivit

Meilläpä oli kesällä kerimistalkoot! Kaikki viime syksyn huivilankavyyhtini kerin yksin, joten nyt oli todella ihanaa saada tehdä se porukassa. Siskon ja äidin kanssa tartuimme vyyhtiin aina sopivalla hetkellä. Nyt minulla on planeettanäyttely hyllyn päällä ;) Vasemmalla liukuvärjättyä vironvillaa (vihreä ja vaaleanpunainen) ja muut Dropsin Lacea.

*


6. villaliivi ja pipo

Epämääräisen värisestä Limasta tulee joskus liivi - minulle. Ja punaisesta Eco-Alpacasta pipo - minulle.  Saattavat joutua odottamaan kaaaauan...