maanantai 15. joulukuuta 2014

Sokeritärkätyt joulukortit

Tänä jouluna pääsin helpolla: vuosi sitten alkanut lumihiutalevirkkausinto jatkui pitkälle alkuvuoteen, joten joulukorttien hankalin aihio odotti minua syksyllä valmiina. Olin myös ostanut korttipohjat valmiiksi erään liikkeen loppuunmyynnistä. Piti vain tärkätä virkkuut ja askarrella kortit.

Tai niin minä luulin.

Eipä löytynyt sitten ohutta hopeatussia, sitä jonka olin vuosi sitten ostanut. En löytänyt myöskään hyvää joulua -ääriviivatarroja, joita melko varmasti olin vuosi sitten ostanut monen vuoden tarpeisiin. Eikä kirjekuoriakaan ollut varastoissa. 

Äidin paksulla hopeatussilla sain kuitenkin koristeltua korttien kannet ja teippasin tärkätyt hiutaleet paikalleen. Paikallisesta kirjakaupasta onneksi sitten löytyi tarroja, kirjekuoria ja tusseja - intouduinpa ostamaan sellaisen kolmen tussin sarjan, jossa on kultainen, hopeinen ja valkoinen! Valkoisella olikin sitten mukava kirjoittaa hyvän joulun toivotukset korttien sisäpuolelle.


Lumihiutaleita oli monen näköisiä, tässä kuvassa mielestäni kauneimmat. En osannut kaupassa valita noista tekstitarroista, joten ostin jokaista laatua!


Tässä salamalla otetussa kuvassa näkyy, että korttipohjat ovat himmeästi kiilteleviä. Tämän vuoden kortit ovat siis luksusversio viime vuoden korteista :)

Mitähän teen ensi vuonna? En ole virkannut yhtään lumihiutaletta, korttipohjia ei varmaan ole jäljellä enää riittävästi - tussit ja tekstitarrat ovat kyllä sitten valmiina odottamassa ;) Jospa taas joulun jälkeen alennusmyynneistä löytyy jotain kivaa.


********

Sokeritärkkäyksen pikaopas

2dl vettä
2dl sokeria

* Kiehautin pikkukattilassa veden ja lisäsin sokerin. Sekoitin kunnes sokeri liukeni ja nostin pingoitusalustan viereen pannunaluselle.
* Upotin 3-4 lumihiutaletta kattilaan, nostin hetken päästä haarukalla ensimmäisen hiutaleen alustalle. Nuppineulasin joka sakarasta.
* Käytin kattilaa liedellä aina saatuani yhden satsin pingotettua.

Tällä tavalla tulee tasaisen koppuraisia hiutaleita. Viime vuonna kiehautin veden vedenkeittimessä ja kaadoin lautaselle, johon lisäsin sokerin. Lautasella vesi viilenee todella nopeasti - kattilassa veden saa pidettyä tarpeeksi kuumana tarpeeksi kauan!

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita ♥ Minäkin löysin viime jouluna tekemiäni lumihiutaleita........siinä vaiheessa kun kortit oli jo postissa. Kortteja varten ihan olin niitä virkkaillut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hö! Mutta onpahan sitten ensi vuotta varten valmiina :D Pistät vaan itsellesi jonkin muistutuksen... ;)
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Apuva, mielettömän ihania hiutaleita! Näitä olisi juuri nyt kiva virkata Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vain, näiden virkkaamiseen jää koukkuun :D

   Poista