maanantai 2. marraskuuta 2015

Häälahja ja kortti ystävälle

Elokuun ensimmäisenä päivänä juhlimme ystäväni häitä. Kihloihin pari meni jo vuotta aiemmin, joten vuoden ajan ehdin suunnitella ja toteuttaa häälahjaa. Aika nopeasti päädyin tekemään lahjan itse, ja koska ensimmäisestä isoäidinneliöpeitosta tuli niin mieluinen, päätin tehdä sellaisen.

Tein ensimmäiset neliöt muistaakseni lokakuussa 2014. Tiesin heti, että halusin pohjaväriksi harmaata, mutta muita värejä pyörittelin mielessä pitkään. Lopulta valitsin kolme erisävyistä punaista sekä keltaisen piristykseksi. Tuossa mattotelinekuvassa värit ovat hieman vääristyneet - keltainen näyttää ainakin minulle liian hailakalta.

Neliöitä on 130 kpl, kuten ensimmäisessäkin peitossa. Kokoa kertyi 190cm x 135cm sekä 1,74kg. Ajattelin, että nuoripari mahtuu mukavasti tällaisen jättipeiton alle torkkumaan.

Neliöt valmistuivat tasaiseen tahtiin puolen vuoden aikana. En ottanut stressiä, kun aikaa oli niin ruhtinaallisesti. Yhdistin palat keväällä ja kesäkuussa viimeistelin.

Keväällä kuulin sitten pienen ilouutisen; hääpari odottaa vauvaa syntyväksi marraskuussa! Pitihän minun tietenkin sitten neuloa jotain omaa uudelle tulokkaalle.


Ohjeen löysin Villaviidakko-blogista ja lankakaupassa en osannut valita muuta väriä kuin saman keltaisen, kuin Villaviidakon Emmakin. Emmalla vain on paremmat kuvat - käykäähän kurkkaamassa!

Peitolla kokoa 60cm x 60cm ja 138g. Minikokoinen peitoksi, mutta onpahan syötävän suloinen. :)

Tässä vielä lahja kokonaisuudessaan lahjapöydällä:

Tavoilleni uskollisena väkersin kortin viime hetkellä. Kiitos kollegalle sydänkuvioista! :)

2 kommenttia:

  1. Upea, upea häälahja, sydämellä tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :) Lahjan teosta ja antamisesta jäi itselleni hyvä mieli! :)

      Poista