torstai 13. joulukuuta 2012

Valosarjatuunaus

Innostuin kokeilemaan, osaisinko synnyttää kuvallisen askarteluohjeen!


Aiheena ledvalosarjan koristelu, josta löytyy ohje tämän vuoden Kaikkien aikojen joulu -lehdestä. Harvoin kuitenkaan teen mitään suoraan ohjeesta. Sovellan aina ja varsinkin silloin, kun tavoitteena on tehdä lähes kuusikymmentä toistoa (kolmeen valosarjaan). Pähkäilen aikani löytääkseni yksinkertaisimman toteutustavan.

Tällä kertaa jätin ompelun ja eri paksuiset rautalangat pois, helpommalla pääsee näillä varusteilla:

ledvalosarja, 20 valopistettä
arkki punaista huopaa (Tiimarista)
vihreitä helmiä 38 kpl
kirkkaita helmiä 38 kpl
ohutta rautalankaa
tarvittaessa korupihdit


Leikkasin huopa-arkista noin 4x4cm neliöitä 38 kpl. Valosarjaan tulee 19 härpäkettä ja siis kaksi neliötä yhteen kukkaan. Neliö on ehkä turhan pieni taiteltavaksi, joten muutaman kokeilun jälkeen saksin lovet fiiliksen mukaan. Pois turhat hienostelut, ruttuun ne kukat kuitenkin menevät!


Pujotin noin 30 cm pitkän rautalangan huovasta läpi. Kovin paksulla langalla se ei onnistu! Taitoin rautalangan ja kiersin sen kiinni. Samalla tyylillä lisäsin ensimmäisen helmen.


Ja toisen helmen. Sitten lisäsin kolmannen ja neljännen helmen hieman kauemmas kukasta, jotta väliin jäävän rautalangan voi kietoa löyhästi johdon ympäri (ensimmäinen kuva).


Ihan mukava tuunaus, ehdin tosiaan kypsytellä toteutusta pari kuukautta. Nämä pattereilla toimivat valot tulevat joulupöytää koristamaan, ja toivottavasti miellyttävät kanssajoulustelevia! Ja mikä parasta, valot eivät ole kertakäyttöisiä vaan voin ottaa ne esille seuraavinakin jouluina. Tai jo keväällä tai kesällä ja tehdä niihin ajankohtaan sopivammat koristeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti