sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kirjoneulerannustimet

Niin äiti, näitä minä eilen tein :)

Kirjoneulerannustimet
jämälangoista: muuten Hjertegarnin Alpaca Silkiä, vain
vaalean harmaa Silkbloom Finoa
paino noin 40g
alussa ja lopussa 48 silmukkaa, kirjoneuleessa 54
sukkapuikot 2,5
kaavio kirjasta Kauniit neuleklassikot, Madeline Weston
 
Tässä on uudet rannustimeni, rannekkeet, rannehärpäkkeet, mitkä lie. Pitkään pyöri idea mielessäni ja kerran jo kokeilinkin, mutta vasta kun omasta kirjahyllystä sattui käteen unohtunut neulekirja, muotoutui ajatus tällaisiksi.

Kirja ei kai ostohetkellä ollut ajankohtainen, mutta nyt voisin tehdä sieltä vaikka mitä! Kirjoneulekaavioita oli useampi, tämä valikoitui nyt siksi, että silmukkamäärä täsmäsi tarpeeksi hyvin. Ei tarvinnut muokata.Näillä langoilla olen tehnyt jo monet huivit - kutittavat sellaiset - joten halusin tehdä jotain muuta. Muutamat rannustimet olen vuosien saatossa tehnyt, mutta vain yksiä käytän säännöllisesti. Töissä kun on yleensä niin kylmä, että huivia ja ranteenlämmittimiä tulee käytettyä lähes joka päivä.


Nämä harmaat perusalpakkaiset ovat palvelleet erittäin hyvin. Ei niissä muuta vikaa olekaan kuin että ne ovat harmaat. Kun muutenkin pukeudun aika värittömästi, niin olisihan se mukavaa, jos jossain pilkahtelisi jotain katsottavaa. No nyt minulla on katseenvangitsijat!

Harmaissa on se ihana puoli, että ne voi kiskaista kättä lämmittämään kummin päin vain. Aluksi ajattelin näiden uusienkin toimivan samalla tavalla, mutta tuo tumma kuvio tulee niin kauniisti ranteen kohdalle vain toisin päin.


Yksin kun yrittää ottaa kuvaa toisesta kädestä ilman jalustaa, niin tulos on tällainen... 

En halunnut tehdä peukaloa juuri tuon kääntämisen mahdollistamiseksi, ja pidän siitä, että voin nostaa ja laskea lämmitintä tarpeen mukaan. Eikä muuten kutita lainkaan!

Oikein mukava projekti kaiken kaikkiaan, värit ja kuvio miellyttävät, koko on aivan passeli. Seuraavassa kirjoneuletyössä täytyy vain sitten muistaa verrata toisen osan teon aikana käsialaa ensimmäiseen - kyllä, taas tein toisen löysemmäksi kuin ensimmäisen, vaikka olisin voinut vaikka vannoa, että tulee samanlainen. Oppia ikä kaikki!

*****
Lopuksi vielä kuva siitä viimeksi valmistuneesta huivista. Tällaista jälkeä saa aikaan vetoketjullinen huppari ja liian kovakourainen huivinkäsittely. Että sillai. Täytyy vain etsiä virkkuukoukku ja pujotella melkein haljenneet säikeet takaisin neulokseen ja yrittää rauhoittua ;)

6 kommenttia:

 1. Rajut otteet ku huivikin repeilee :) Mahtavat rannustimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy hieman hillitä mun tunteenpurkauksia ;) Nää rannustimet on ihanat ja lämpimät!

   Poista
 2. Rannustimet, mainio sana!
  Todella kaunis kuvio ja iiiiihanat värit, TYKKÄÄN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula!
   Kun on kerta säärystin, ni miksei sitten rannustin ;)

   Poista
 3. Tuleehan ne tekemiset tietooni ihan kuvin ja sanoin ;) Hienot rannustimet!

  Mammade

  VastaaPoista